top of page

Hälsomat

Vi är alla olika, vad den ena mår bra av kanske inte passar den andra. Det är filosofin bakom ayurveda, med rötter i den 8-10 000 år gamla indiska vedakulturen. Inom ayurveda utgår man ifrån att allt, även människor, består av tre energier, dessa kallas dosor: vata, pitta och kapha. Våra egenskaper och behov styrs av vilken eller vilka av dosorna som dominerar oss.

 

Att äta med inspiration från den ayurvediska traditionen handlar om att äta i balans med sin egna unika kombination av de tre dosorna, både när det gäller matsmältningskapacitet och vilken mat och råvaror du väljer. 

 

OBS! Det finns en stor missuppfattning att ifall familj medlemmar har olika kroppstyp måste

man laga flera olika maträtt till alla!I väst världen där vi alla jobbar och inte har lika mycket tid, 

hur klarar vi äta eligt ayrvedisk princip? Har du flera frågor angående detta,

hjälper vi gärna dig med alla dina frågor?

bottom of page