top of page

Yoga & Meditation

Yoga kommer ursprungligen från Indien och har funnits i cirka 6000 år. Ordet ”yoga” kommer från sankrit yaj som betyder "att förena". Det syftar på den andliga mellan det individuella medvetandet och det universella medvetandet. Enkel beskrivning betyder yoga att det är en  förening mellan kropp, själ och sinnen. Det finns olika grenar i yoga som är utformad att tillfredsställa olika individuella personligheters behov. Det finns olika yoga behandlingar som klangmeditation samt pranayama som betyder förläggning av livskraften. Här används klangskålar som har en läkande och lugnande effekt på olika chakra. Klangskålarnas vibration påverkar oss och löser försiktigt upp spänningar och blockeringar i kroppen. 

Hathayoga
Yogaform anpassad till nybörjare. Shanti Yoga är baserad på du lugna Hathayoga positionerna, kombinerat med andningsövningar.

 

Ashtanga yoga

En metod för hälsa och självkännedom som består av mantrachanting, solhälsningar yogarörelser, sammanlänkade med andetagen. Kallas även för"meditatiuon i rörelse"där du övar på att komma in i ditt personliga flöde där andningen styr rörelse.

Mindfull yoga

Skrattyoga
Består av en uppsättning skrattövningar som går ut på att fejka ett skratt som sedan kommer gå över till ett spontant och naturligt skratt . Denna yogan får dig att slappna av och få bort medveten och omedveten stress och ökar din positiva syn på livet och ger bättre välbefinnande. 

Terapeutyoga

Terapi yoga som har sina medicinska effekter på ett flertal sjukdomar. Andningsövningar är ett effektivt hjälpmedel vid syre brist i kroppen och vid successiv träning ger det en positiv effekt på andra delar av kroppen. Genom andningen  får du den viktigaste livskraften PRANA, som är källan till vårt välbefinnande. 

Gravidyoga

Förberedelse fysiskt och psykiskt  under graviditeten och inför förlossningen, en perfekt kombination  som gynnar både dig och barnets välbefinnande. Positiva effekter: Effektiv syreupptagning, gladare och piggare, du håller dig i bättre form, risken för förstoppning och ryggont minskar, blodcirkulationen ökar och svullnader i kroppen minskar.

Yoga för barn

Anpassad för unga och innehåller roliga lekar och läroövningar samt skrattyoga. Positiva effekter är att barnet förbättrar koncentrationen, stärker självkänslan, mer insikt mot mer effektivitet, smidighet och balans. Minskar stress och ger lugn och ro.

 

Yoga och andningsövningar ger många positiva effekter på både kropp och själ. 

 • Förebygger och möjligtvis lindrar sjukdomar

 • Slappnar av sinnen och kroppen

 • Ökar immunförsvaret

 • Stärker ryggrad

 • Lugnar nervsystemet

 • Förbättrar konditionen

 • Förbättrar matsmältningen

 • Ökar tankeskärpan

 • Hjälper mot trötthet

 • Ger ett större lugn

 • Ökar det positiva tänkandet

     Hjälper vid stressrelaterade besvär

bottom of page